BIOGRAFIE

Avocatul fondator si coordonatorul Cabinetul de Avocat Burada Alexandra a absolvit Facultatea de Drept în anul 2003, an în care a promovat și examenul de intrare în profesia de avocat. Din anul 2007, Alexandra Burada deține o diplomă de master în dreptul afacerilor, fiind specializată în contracte comerciale internaționale.

Avocat definitiv din anul 2005, cu peste 13 ani de experiență juridică, preponderent în dreptul comercial si financiar-bancar.

Activitatea în domeniul bancar și al finanțelor precum și experiența acumulată în coordonarea și reprezentarea a peste 2000 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecatoresti, fac posibilă acoperirea a numeroase domenii de activitate. In domeniul consultantei aceasta a tratat chestiuni de reglementare complexe și probleme de restructurare / recuperare a datoriilor, reprezentând atât creditorii, cât și debitorii. Ca si consultant, a câștigat experiență și expertiză în asistența zilnică, precum și în proiecte complexe de finanțare și restructurare legate de clienți corporativi mari care acționează în diferite sectoare ale industriei, cum ar fi agricultura, industria auto, distribuția petrolului, imobile, comercianții cu amănuntul mari, precum și autoritățile publice.

Începand cu anul 2015, a devenit un important sustinator al miscării consumatoriste în România, cu precădere în materia contractelor de credit bancar și financiar-nebancar.

Deja recunoscuta pentru victoriile remarcabile obtinute in ariile de practica specializate, aceasta s-a remarcat si printr-o activitate constanta dedicata sustinerii proiectelor legislative pentru protectia consumatorilor dar si prin responsabilitate sociala manifestata prin proiectul de acordare a consultatiilor juridice gratuite membrilor ASOCIATIEI UTILIZATORILOR ROMANI DE SERVICII FINANCIARE (AURSF) si nu numai. Alaturi de AURSF, Dna. Avocat Burada Alexandra a participat la dezbaterile parlamentare cu privire la Legea darii in plata, Legea conversiei si a Legii privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile.

De asemenea, aceasta a asigurat reprezentarea in fata Curtii Constitutionale a Romaniei, reprezentand imprumutatii, in cazul exceptiilor de neconstitutionalitate ridicate de creditori in conexiune cu Legea darii in plata, exceptie solutionata in favoarea consumatorilor.

Aceasta manifesta o preocupare constanta pentru calitatea si profesionalismul serviciilor oferite de cabinet, acordand o atentie deosebita echipei de avocati din cadrul Cabinetului, care, impartasesc acelasi set de valori si grija pentru client. 

Printre realizarile majore ale Cabinetului pe care il conduce se numara:

• Obtinerea unor solutii de practica notabile printre care numeroase solutii de adaptare a contractelor de credit bancar prin care instanta de judecata a redistribuit in mod echitabil riscurile contractului precum si solutii de stingere a creantelor rezultate din contractul de credit, solutii obtinute prin reprezentarea a peste 200 de cazuri (litigii cu profesionistii) având ca obiect actiuni ce izvorasc din aplicarea Legii 77/2016 (darea in plata) si.

• Reprezentarea unui jucator important pe piata de leasing romaneasca în legătură cu un proiect de management al activitatii juridice care a constat în organizarea activității de recuperare a datoriilor clientilor persoane juridice pentru un portofoliu de credite neperformante de peste 30.000.000 EUR; în timpul procesului au fost depuse și supravegheate peste 2000 de actiuni in instanta.

• Asistenta si reprezentarea unei institutii financiare, în ceea ce privește finanțarea mai multor proiecte rezidențiale; asistența juridică a fost acordată pe parcursul întregului proces de finanțare și a inclus, printre altele, analiza si emiterea de opinii juridice cu privire la titlul de proprietate al imobilului si constituirea garanțiilor, monitorizare pre si post contractuala;

• Asistenta si reprezentarea unei companii internaționale, cu privire la negocierea unui caz de restructurare a împrumuturilor; asistența juridică a inclus evaluarea statutului legal al clientului și identificarea soluțiilor de restructurare, conducerea procesului de negociere, redactarea tuturor corespondenței și proceselor-verbale necesare, reprezentarea clientului în fața executorului judecătoresc, depunerea tuturor acțiunilor juridice necesare și revizuirea facilității acorduri și adendumuri.

• Asistenta si reprezentarea unei societati comericiale , în ceea ce privește reprezentarea juridică într-un litigiu evaluat la peste 3 mio EUR, împotriva uneia dintre primele 5 bănci din România. Cazul a fost câștigat în toate stadiile procesuale.

• Asistenta unei clinici medicale în legătură cu încheierea unei tranzactii privind creante rezultate dintr-un contract de leasing; asistența juridică a inclus evaluarea situației juridice a clientului în legătură cu contractele incheiate, conducerea procesului de negociere, redactarea corespondenței și tuturor documentelor necesare, reprezentarea clientului în fața executorului judecatoresc, depunerea tuturor acțiunilor legale necesare împotriva creditorului ( contestarea măsurilor de executare silită etc.) și redactarea documentului de tranzactie. In final, ca efect al actiunilor intreprinse intelegerea finala a vizat o reducere a datoriei de peste 80%.

• Consultanta acordata mai multor societati comerciale, institutii de credit sau financiare nebancare pentru revizuirea/modificarea/elaborarea documentatiei contractuale generale sau specifice , utilizata in activitatea specifica a fiecarui client; proiectele au implicat, de asemenea, participarea la toate fazele dezvoltării produselor sau serviciilor oferite, precum și consilierea cu privire la toate aspectele juridice și de reglementare legate de proiect.